Creating Cities

Maak een duurzaam ontwerp voor de toekomstige wijk Leeuwesteijn-Zuid (Leidsche Rijn). Met deze opdracht gingen leerlingen van de VWO 4 klassen van het Amadeus Lyceum een week lang aan de slag in AORTA’s Creating City Challenge. Onder de bezielde leiding van stedenbouwkundig ontwerper Charlotte Ernst (Hof van Cartesius) en in opdracht van Liesbeth Groenveld (Bureau Negentien, Gemeente Utrecht) maakten drie klassen een totaalontwerp voor de wijk dat eind van de week gepitcht werd aan de opdrachtgever.

Een ruimtelijke analyse, data-analyse, een woonwensenonderzoek, ontwikkelingsvisie en ondernemersplan maakten deel uit van de ontwerpchallenge.

Projectweek Creating Cities / foto Charlotte Ernst

Projectweek Creating Cities / foto Charlotte Ernst

IMG_5242

Projectweek Creating Cities / foto Charlotte Ernst

IMG_5244

Projectweek Creating Cities / foto Charlotte Ernst