Kinderrondleiding Stadskantoor

Route door het Stadskantoor voor kinderen / ontwerp routekaart Atelier Oost

Route door het Stadskantoor voor kinderen / ontwerp routekaart Atelier Oost

HET STADSKANTOOR. ROUTE VOOR KINDEREN

Een gebouw ontwerpen zoals het Stadskantoor, hoe doe je dat? Kinderen kruipen in de huid van de architect tijdens een route door het Stadskantoor.

Aan de hand van de vijf regels van de architectuur (constructie, functie, vormgeving, duurzaamheid, context) ontdekken zij wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen en van zo’n geweldig groot gebouw. Met een routekaart in de hand beklimmen de kinderen het gebouw en leggen zij het onder een vergrootglas. Is het de architect gelukt om een goed gebouw te maken?

De rondleiding is gemaakt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Ook voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs kan de rondleiding geschikt worden aangeboden.

De kinderrondleiding Stadskantoor is ontwikkeld door AORTA in opdracht van de gemeente Utrecht. De kinderrondleidingen worden gratis aangeboden en uitgevoerd door medewerkers van de gemeente Utrecht. Wilt u meer informatie, of met uw klas het Stadskantoor bezoeken? Neem dan contact op via het contactformulier van van gemeente Utrecht.

Stadskantoor door Kraaijvanger / Foto Stijn Poelstra

Stadskantoor door Kraaijvanger / Foto Stijn Poelstra